Caïro

Wandel door Caïro en je zult verrast worden door de rijke geschiedenis van de stad. De beroemde piramides van Gizeh getuigen van 4000 jaar oude geschiedenis.

RetourEnkel
 • AAACity
 • Geen resultaten gevonden
 • Geen geldige luchthaven gekozen
 • AAAAirport name, City Country
 • Geen resultaten gevonden
 • Geen geldige luchthaven gekozen
December 2012
ma di wo do vr za zo
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
28 29 30 31 1 2 3
December 2012
ma di wo do vr za zo
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
28 29 30 31 1 2 3
0 Nachten
1

Passagiers

Klasse

Zoeken

Lees de PaperGuide van Caïro


Cairo, een stad vol verborgen schatten

Caïro, de hoofdstad van het land van de farao's: Egypte. Naar schatting wonen er 18 miljoen mensen in de metropolitane regio van Caïro, wat het de grootste stad van Afrika maakt. De haast mythische rivier de Nijl die door de stad stroomt is slechts één van de karakteristieken die Caïro bijzonder maken.

"Egypte is niet een land waar wij in leven, maar een land dat in ons leeft." -Pope Shenouda III

Caïro staat bekend om zijn historie. De citadel van Caïro is een uitstekend bewaard gebleven middeleeuws monument en ten westen van de stad Caïro ligt Gizeh, waar de beroemde Piramiden van Gizeh gelegen zijn. Deze piramides schijnen met zoveel precisie gebouwd te zijn dat ze zelfs met de huidige technologie niet zo secuur zouden zijn na te bouwen. Even ten Zuiden van Caïro ligt de klassieke Egyptische stad Memphis, die ook zeker het bezoeken waard is.

Letterlijk één van de hoogtepunten van Caïro is de Caïro Tower. Deze 187 meter hoge toren is als hoogste punt van stad bepalend voor de skyline van de Egyptische hoofdstad. In de avonduren veranderd deze toren van kleur waardoor de sfeer in de stad wordt bepaald. Wie een paar mooie foto’s wil schieten van het uitzicht over de stad moet de Caïro toren zeker bezoeken. Het is namelijk mogelijk om helemaal naar boven te klimmen en vanaf een openlucht panoramadesk over Caïro uit te kijken. Bij een heldere lucht kun je de piramides van Gizeh zelfs zien liggen.

Wie wil genieten van de prachtige Nijl die dwars door de stad stroomt is er de mogelijkheid om te dineren in één van de vele bars en restaurants die hier gevestigd zijn. De "Nile City" is een grote boot waar verschillende restaurants op gevestigd zijn, dit is een erg leuke manier om op de Nijl te dineren én te genieten van de langsvarende gekleurde rondvaartboten.

De echte shopliefhebber komt ook zeker aan haar trekken in deze wereldstad. Het winkelcentrum "Stars Centre" is zeer geschikt voor een luxe middagje of avondje uitgebreidt winkelen. Tot de opening van Dubai Mall in Dubai, was Stars Centre met haar vijfhonderd winkels, verdeeld over zeven verdiepingen, zelfs het grootste winkelcentrum van het Midden-Oosten. Kortom, een vliegticket Caïro is zeer de moeite waard.

 

- Stuff to do -

Top 3 activiteiten

 1. Wandeltour Downtown Caïro & Diner

  Begin de wandeltour langs de historische straten en moderne boulevards van Caïro. De gids zal van alles vertellen over de stad en de Egyptische architectuur. Hierna sluit je af met een Egyptisch diner.
  Reserveer activiteit

 2. De Piramides

  Je kunt er bijna niet omheen: de verbazingwekkende Piramiden van Gizeh, de belangrijkste bezienswaardigheid van Caïro. De piramides zijn gemakkelijk te bereiken vanuit de stad.
  Reserveer activiteit

 3. De citadel van Caïro

  De citadel van Caïro is een uitstekend bewaard gebleven middeleeuws monument. Het levert door haar hoge ligging tevens een prachtig uitzicht over de stad Caïro. Tegenwoordig zijn er een aantal interessante musea in gevestigd.
  Reserveer activiteit

Meer activiteiten in Caïro...

- Where to stay -

Hotels & appartementen

Meer hotels in Caïro...

Wist je dat?

Probeer de volgende PaperGuides eens

Ethiopië

Ethiopië is nog niet zo bekend als vakantieland. Het is een land met vele landschappen en volkeren. Een vakantie naar Ethiopië zal je zeker een avontuurlijke rondreis opleveren.

,
Tanzania

Een safari door het Serengeti National park, het beklimmen van de Kilimanjaro of uitrusten op de witte stranden van Zanzibar, Tanzania is enorm divers.

« Naar het aanbiedingen overzicht