Kaapstad

De thuisbasis van de Tafelberg, gouden stranden en overvloedige wijngaarden. Kaapstad steelt ieders hart met haar beeldschone natuur en vriendelijke inwoners.

RetourEnkel
 • AAACity
 • Geen resultaten gevonden
 • Geen geldige luchthaven gekozen
 • AAAAirport name, City Country
 • Geen resultaten gevonden
 • Geen geldige luchthaven gekozen
December 2012
ma di wo do vr za zo
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
28 29 30 31 1 2 3
December 2012
ma di wo do vr za zo
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
28 29 30 31 1 2 3
0 Nachten
1

Passagiers

Klasse

Zoeken

Lees de PaperGuide van Kaapstad


Kaapstad, de hippe culturele smeltkroes van Zuid-Afrika

Ooit gekoloniseerd door de Nederlandse VOC staat Kaapstad al eeuwen bekend als 'de herberg van de twee oceanen', vanwege zijn ligging tussen de Atlantische en Indische Oceaan. Vroeger staken vermoeide scheepslui hier aan wal om te ontspannen, vandaag de dag zal de reiziger veel meer dan enkel ontspanning vinden in Kaapstad.

"Ik heb veel van de wereld gezien, maar ben nog nooit naar een stad geweest die zo veel indruk op mij heeft gemaakt." -Duncan Castles

De moederstad van Zuid-Afrika biedt voor elk wat wils. Naast prachtige stranden en wijngaarden rondom Stellenbosch, is het toch vooral het ruige landschap van de Tafelberg dat de aandacht trekt. De prachtige natuur en de enorme verscheidenheid aan flora - te vinden in de botanische tuinen van Kirstenbosch - zijn absoluut het bezoeken waard. Gelukkig biedt Kaapstad veel meer dan alleen een prachtige omgeving. Van hiken tot abseilen, bungeejumpen, mountainbiken, motorrijden, vliegen, skydiven of zwemmen met haaien: Kaapstad heeft het allemaal. De geboren 'daredevil' kan hier volledig zijn hart ophalen!

Niet alleen op gebied van sport, maar ook op gastronomisch gebied heeft Kaapstad veel te bieden. Er is een groot aanbod aan goede cafés, restaurants en bars. Ook het welbekende en spannende nachtleven van Kaapstad blinkt uit in diversiteit. Voor live muziek, happy hours en goedkope drank ga je naar Long Street. De vele cafes en bars sluiten echter wel rond de klok van twee uur. Wie daarna nog de voetjes van de vloer wilt gooien op beukende beats van een DJ, gaat naar het hippe Waterkant. Deze buitenwijk wordt vaak vergeleken met New York’s Greenwich Village. Daarnaast schijnt zelfs in de wintermaanden - van mei tot september - de zon flink. Een graad of 25ºC is eerder regel dan uitzondering. Kortom, een bezoek aan Kaapstad is meer dan de moeite waard!

 

- Stuff to do -

Top 3 activiteiten

 1. Op zoek naar spanning en sensatie?

  Altijd al benieuwd geweest naar hoe het is om te duiken tussen de witte haaien? Ga dan 'cage diven' tussen deze levensgrote roofdieren. Als je in de cage onderwater zit zullen deze dieren je enorm imponeren. Deze once-in-a-lifetime ervaring zul je niet snel vergeten!
  Reserveer activiteit

 2. Stellenbosch wijntour

  Als echte wijnliefhebber kun je een bezoekje aan Stellenbosch tijdens je reis in Zuid-Afrika niet missen. Gedurende je bezoek aan Stellenbosch zul je de verschillende wijnen uit deze streek proeven en leer je iets over de geschiedenis van Stellenbosch.
  Reserveer activiteit

 3. De Big Five spotten

  In de buurt van Kaapstad vind je veel privéreservaten. Je zult hier gegarandeerd dieren spotten omdat de parken een omheining hebben. Een van die parken is het Aquila Private Game Reserve. Hier kun je een heel bijzondere safari-trip ervaren: te paard de big five spotten!
  Reserveer activiteit

Meer activiteiten in Kaapstad...

- Where to stay -

Hotels & appartementen

Meer hotels in Kaapstad...

Wist je dat?

Probeer de volgende PaperGuides eens

Ghana

Ghana is een moderner en welvarender land dan zijn buurlanden. Het land is prima te verkennen per huurauto. Tijdens een rondreis zul je zowel jungle, watervallen maar ook moerasland zien of relax aan één van de stranden die ghana rijk is.

,
Caïro

Wandel door Caïro en je zult verrast worden door de rijke geschiedenis van de stad. De beroemde piramides van Gizeh getuigen van 4000 jaar oude geschiedenis.

« Naar het aanbiedingen overzicht