Reisgids / Caïro

Reisgids

Caïro

Cairo, een stad vol verborgen schatten

CaïroWandel door Caïro en je zult verrast worden door de rijke geschiedenis van de stad. De beroemde piramides van Gizeh getuigen van 4000 jaar oude geschiedenis.

Caïro, de hoofdstad van het land van de farao's: Egypte. Naar schatting wonen er 18 miljoen mensen in de metropolitane regio van Caïro, wat het de grootste stad van Afrika maakt. De haast mythische rivier de Nijl die door de stad stroomt is slechts één van de karakteristieken die Caïro bijzonder maken.
Caïro staat bekend om zijn historie. De citadel van Caïro is een uitstekend bewaard gebleven middeleeuws monument en ten westen van de stad Caïro ligt Gizeh, waar de beroemde Piramiden van Gizeh gelegen zijn. Deze piramides schijnen met zoveel precisie gebouwd te zijn dat ze zelfs met de huidige technologie niet zo secuur zouden zijn na te bouwen. Even ten Zuiden van Caïro ligt de klassieke Egyptische stad Memphis, die ook zeker het bezoeken waard is.
Egypte is niet een land waar wij in leven, maar een land dat in ons leeft.Pope Shenouda III
Letterlijk één van de hoogtepunten van Caïro is de Caïro Tower. Deze 187 meter hoge toren is als hoogste punt van stad bepalend voor de skyline van de Egyptische hoofdstad. In de avonduren veranderd deze toren van kleur waardoor de sfeer in de stad wordt bepaald. Wie een paar mooie foto’s wil schieten van het uitzicht over de stad moet de Caïro toren zeker bezoeken. Het is namelijk mogelijk om helemaal naar boven te klimmen en vanaf een openlucht panoramadesk over Caïro uit te kijken. Bij een heldere lucht kun je de piramides van Gizeh zelfs zien liggen.
Wie wil genieten van de prachtige Nijl die dwars door de stad stroomt is er de mogelijkheid om te dineren in één van de vele bars en restaurants die hier gevestigd zijn. De "Nile City" is een grote boot waar verschillende restaurants op gevestigd zijn, dit is een erg leuke manier om op de Nijl te dineren én te genieten van de langsvarende gekleurde rondvaartboten.
De echte shopliefhebber komt ook zeker aan haar trekken in deze wereldstad. Het winkelcentrum "Stars Centre" is zeer geschikt voor een luxe middagje of avondje uitgebreidt winkelen. Tot de opening van Dubai Mall in Dubai, was Stars Centre met haar vijfhonderd winkels, verdeeld over zeven verdiepingen, zelfs het grootste winkelcentrum van het Midden-Oosten. Kortom, een vliegticket Caïro is zeer de moeite waard.
Top 3 activiteiten in Caïro
1Wandeltour Downtown Caïro & Diner
Begin de wandeltour langs de historische straten en moderne boulevards van Caïro. De gids zal van alles vertellen over de stad en de Egyptische architectuur. Hierna sluit je af met een Egyptisch diner.
2De Piramides
Je kunt er bijna niet omheen: de verbazingwekkende Piramiden van Gizeh, de belangrijkste bezienswaardigheid van Caïro. De piramides zijn gemakkelijk te bereiken vanuit de stad.
3De citadel van Caïro
De citadel van Caïro is een uitstekend bewaard gebleven middeleeuws monument. Het levert door haar hoge ligging tevens een prachtig uitzicht over de stad Caïro. Tegenwoordig zijn er een aantal interessante musea in gevestigd.
Zie alle activiteiten
Wist je dat?
Het grootste deel van de Egyptische schatten nog niet is opgegraven? Tegenwoordig zijn er al heel wat schatten en antieke voorwerpen opgegraven, waardoor men veel kennis kon opgedoen over het oude Egypte. Toch wordt geschat dat circa 75% van alle artefacten nog onder de grond ligt.
De Egyptenaren de grondleggers zijn van de belastingbetaling? De hoogte van de belasting die betaald moest worden werd bepaald door een Nijlmeter. Hoe hoger de waterstand van de Nijl, hoe hoger de belasting.
De Piramide van Cheops tot 1920 het hoogste gebouw ter wereld was? De Piramide met een hoogte van 146 meter werd pas door het World Trade Center in New York overtroffen.
Boek vliegtickets naar CaïroVind eenvoudig het goedkoopste vliegticket naar Caïro. Wij vergelijken 1200+ vliegticket websites in één zoekopdracht.
vanaf
naar
CAI
Cairo
jan 31
woensdag 2018
feb 10
zaterdag 2018
1 Reiziger - economy
zoeken
Vliegticket deals naar Caïro ontvangen?De beste reisdeals naar Caïro direct in je mailbox.
Share this guide