Reisgids / Ghana

Reisgids

Ghana

Ghana, West Africa's Golden Child

GhanaGhana is een moderner en welvarender land dan zijn buurlanden. Het land is prima te verkennen per huurauto. Tijdens een rondreis zul je zowel jungle, watervallen maar ook moerasland zien of relax aan één van de stranden die ghana rijk is.

Ghana wordt steeds meer een toeristische bestemming en dat is begrijpelijk want het landschap is erg divers. In Ghana vind je jungle, moerasgebied en savanne. Ghana heeft enkele mooie nationale parken. Zo ligt in het noorden van Ghana het grootste natuurpark van het land. Mole National Park is een prachtig natuurlijk wildpark waar je een grote kans hebt om tijdens een safari veel dieren te spotten zoals olifanten, zwijnen apen en krokodillen.
Het Volta gebied in het oosten van Ghana is één van de mooiste stukjes van het land. Een groot deel hiervan wordt bedekt met tropisch bos, heuvels en bergen. Hier ligt ook het grootste stuwmeer van Afrika het Volta Meer en de Keta Lagune, een prachtige plek om veel verschillende soorten vogels te spotten. In het Kakum National Park kan je een wandeling maken over grote hangbruggen dwars door de jungle.
We had so much fun in Ghana and they are really lovely peopleAdrian Edmondson
Accra is de hoofdstad van Ghana en ligt aan de kust. Het is een drukke stad met veel verschillende culturen. Tamale ligt in het noorden en is op dit moment een zeer snel groeiende stad. Kumasi is de op één na grootste stad van Ghana. Het oude centrum is hier druk en dichtbevolkt, ook vind je hier de grootste markt van West-Afrika de Kejetia markt. Het is een vrij moderne stad waarin het oude Afrika zeker niet verloren is gegaan.
Top 3 activiteiten in Ghana
1Elmina Castle
Een indrukwekkend beeld in het slavernijverleden in Ghana. Een zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis.
2Wli Watervallen
De hoogste waterval van West Afrika. Er gaan verschillende wandelingen door het bos omhoog langs planten, vlinders, vogels en beekjes.
3Strand Bojo Beach Accra
Het strand neemt prachtige kleuren aan tijdens de zonsondergang.
Zie alle activiteiten
Wist je dat?
20 % van de bevolking in en om hoofdstad Accra leeft.
Het Ghaneese rijk is gebouwd door de handel in zout en goud, hierdoor werd het door de Britten de Goudkust genoemd.
Ghana heeft nog nooit een Olympisch gouden medaille gewonnen. Wel 3 zilveren en een bronzen medaille.
Boek vliegtickets naar GhanaVind eenvoudig het goedkoopste vliegticket naar Ghana. Wij vergelijken 1200+ vliegticket websites in één zoekopdracht.
vanaf
naar
ACC
Accra
jan 31
woensdag 2018
feb 10
zaterdag 2018
1 Reiziger - economy
zoeken
Vliegticket deals naar Ghana ontvangen?De beste reisdeals naar Ghana direct in je mailbox.
Share this guide