Reisgids / IJsland

Reisgids

IJsland

IJsland, het land van de overweldigende natuurverschijnselen

IJslandIJsland beschikt over prachtige natuur. Je kan genieten van één van de vele heetwaterbronnen in het land of het Noorderlicht aanschouwen.

Nergens anders ter wereld is het zo eenvoudig om prachtige natuur te combineren met een bruisend stadsleven. Buiten Reykjavik kun je de indrukwekkende natuurgebieden ontdekken, terwijl er in het centrum veel cultureels te zien is.
Reykjavik is 's werelds meest noordelijke hoofdstad. Het is een relatief kleine stad maar er zijn genoeg trendy winkels, musea en leuke uitgaansgelegenheden. IJslanders feesten tot in de late uurtjes, dus voor een gezellig nachtleven kun je hier wel terecht. De originele boutiquehotels, biologische restaurants en leuke tweedehandswinkels zijn er erg populair.
Het meest westelijk gelegen land van Europa is de thuisbasis van 's werelds meest noordelijke hoofdstad: Reykjavik.
Een vliegticket naar IJsland brengt je naar de meest adembenemende natuur. Zo heeft het eiland de grootste watervallen, de grootste woestijn en de grootste ijskap van Europa. Door de vele verschillende landschappen kent IJsland spectaculaire natuurverschijnselen. Je vindt er smeulende vulkanen, gletsjers, geisers, thermale baden en het magische noorderlicht. Zowel voor de actieve als passieve toerist zijn deze landschappen aan te raden. Echte avonturiers kunnen hun hart op, met unieke duikmogelijkheden, spannende abseiltracks en wandelpaden die het bloed sneller doen stromen.
Mocht je niet zo avontuurlijk zijn ingesteld, zijn er ook vele tours onder begeleiding die je vooral naar mooie stukjes natuur brengen. Daarnaast is het ook een aanrader om naar één van de natuurlijke heetwaterbronnen van IJsland te gaan. Het water in deze bronnen schijnt een genezende werking te hebben en is ook nog eens erg goed voor de huid!
Top 3 activiteiten in IJsland
1Gletsjerklimmen
Beklim samen met een gids een aantal gletsjers. De gids leert je eerst de basis van het ijsklimmen en daarna ga je onder begeleiding de echte gletsjer op. Halverwege wordt er een een typisch IJslandse lunch geserveerd, onder het genot van een schitterend uitzicht.
2Thermale baden
De Blue Lagoon is het bekendste thermale bad en ligt vlakbij Reykjavik. Mocht je de drukte willen ontlopen dan zijn er in de omgeving van de Blue Lagoon tal van kuurbaden. De meeste zijn zelfs gratis.
3Papegaaiduikers spotten
Deze vogels zijn prachtig om te zien en lijken op pinguins met gekleurde snavels. Op een cruise kom je ze zeker tegen.
Zie alle activiteiten
Wist je dat?
Het in IJsland niet altijd koud is? In december tot en met april ligt de gemiddelde temperatuur rond het vriespunt, de rest van het jaar tussen de 10 en 15 graden.
Bijna alle energie die in IJsland verbruikt wordt opgewekt wordt met geisers?
De IJslanders het vrij normaal vinden om één keer per week een duik in zee te nemen? Zelfs in de winter!
Boek vliegtickets naar IJslandVind eenvoudig het goedkoopste vliegticket naar IJsland. Wij vergelijken 1200+ vliegticket websites in één zoekopdracht.
vanaf
naar
KEF
Reykjavik
okt 4
donderdag 2018
okt 14
zondag 2018
1 Reiziger - economy
zoeken
Vliegticket deals naar IJsland ontvangen?De beste reisdeals naar IJsland direct in je mailbox.
Share this guide
De prijs is per persoon en vanaf €