Reisgids / Jakarta

Reisgids

Jakarta

Jakarta, veelzijdig en schitterend op vele manieren

JakartaJakarta zit vol met onverwachte wendingen. De oude stad van Jakarta biedt een interessant inzicht in de lange geschiedenis, terwijl het noorden beschikt over een levendig nachtleven.

Jakarta, de hoofdstad van Indonesië gelegen op het eiland Java, is de grootste metropool van Zuidoost-Azië. Het is een stad waar veel culturen een invloed op hebben gehad - waaronder de Nederlandse. De multiculturele invloeden zorgen voor een veelzijdig stadsbeeld.
Zowel op historisch als op modern vlak heeft Jakarta bezienswaardigheden en activiteiten te bieden. In het oude deel van de stad staat de historie centraal met veel musea en gerestaureerde oude gebouwen; hier kun je jezelf onderdompelen in andere tijden. Jakarta is ook een goede winkelstad. Er zijn zowel winkelcentra als traditionele markten, waar voordelige producten van goede kwaliteit verkocht worden. Heb je in de avond nog wat energie over? Beleef dan het bruisende nachtleven van de stad, met de vele barretjes, kroegjes en discotheken.
Indonesië is een land van vele culturen, volkeren, dieren, landschappen, kunst, muziek en eten dat het voelt als 100 landen versmolten in één.
Om even bij te komen van de drukte is de dichtbijgelegen eilandengroep de 'Thousand Islands' een goede optie: deze prachtige eilanden zijn makkelijk te bereiken vanaf de haven van Jakarta. Of bezoek één van de weelderige stadsparken. De temperatuur is het hele jaar door aangenaam: deze komt bijna nooit onder de 25 graden.
Top 3 activiteiten in Jakarta
1Bezichtig de Nederlandse inbreng en ga terug in de tijd
Bezichtig de Nederlandse wijk die samen met UNESCO in zijn originele staat is gerestaureerd. Hier zijn oude gebouwen en musea te bezichtigen die je het gevoel geven dat je terug in de tijd bent gereisd.
2Ragunan Zoo
Bezoek deze grote, tropische dierentuin waar je meer dan 270 diersoorten kunt bekijken. Daaronder zijn veel bedreigde en zeldzame dieren, zoals de inheemse Komodovaraan.
3Ontdek de eilanden voor de kust van Jakarta
Even ontsnappen aan de drukte? Pak voor wat ontspanning de boot richting één van de eilanden dichtbij Jakarta, zoals Pulau Tidung. Hier kunt je heerlijk op het strand liggen of de prachtige onderwaterwereld ontdekken.
Zie alle activiteiten
Wist je dat?
Jakarta officieel geen stad is? Het is een provincie die de speciale status van hoofdstad heeft gekregen.
Er 13 rivieren door Jakarta heen lopen?
Jakarta vier andere namen heeft gehad? Dat zijn Sunda Kelapa, Jayakarta, Batavia en Djakarta.
Boek vliegtickets naar JakartaVind eenvoudig het goedkoopste vliegticket naar Jakarta. Wij vergelijken 1200+ vliegticket websites in één zoekopdracht.
vanaf
naar
CGK
Jakarta
jan 31
woensdag 2018
feb 10
zaterdag 2018
1 Reiziger - economy
zoeken
Vliegticket deals naar Jakarta ontvangen?De beste reisdeals naar Jakarta direct in je mailbox.
Share this guide