Reisgids / Londen

Reisgids

Londen

Londen, de swingende stad aan de Theems

LondenDeze Europese metropool wordt door Nederlanders vaak bezocht voor een heerlijke stedentrip, waarbij winkelen, sightseeing en lekker eten centraal staan.

Londen is de grootste stad van Europa op basis van bevolking en grootte. Ooit diende de stad als het middelpunt van het Britse rijk, dat meer dan één derde van de wereld besloeg. Het is dan ook geen verrassing dat de stad vol zit met prachtige gebouwen die stammen uit de Middeleeuwen of de Renaissance. Zo vind je aan de Theems de Tower of London. Dit voormalig koninklijk paleis stamt uit 1078 en is daarmee één van oudste nog bestaande bouwwerken in Europa. Direct naast the Tower of Londen loop je over de prachtige Tower Bridge.
Een vliegticket naar Londen biedt echter veel meer dan alleen maar historie. Als één van de vier traditionele wereldsteden is het één van de culturele en economische hoofdsteden van de wereld. Je vindt er de Europese versie van Wall Street met hoge wolkenkrabbers en hippe restaurants in 'The City'. Meer naar het oosten liggen Bricklane en Spitalfields, wijken die vroeger van een bedenkelijk kaliber waren maar tegenwoordig het hart van hip Londen zijn. Je vindt er veel toonaangevende galerieën, winkels en markten. In totaal beschikt Londen over meer dan 250 kunstgalerieën en musea waarvan velen gratis toegankelijk zijn. Een echte ‘must see’ in Londen is the Big Ben, deze enorme klokkentoren van 100 meter hoog is te vinden naast het prachtige House of Parliament en tevens het wereldberoemde icoon van de stad.
There's nowhere else like London. Nothing at all, anywhere.Vivienne Westwood
Uiteraard kan je in Londen ook terecht om uitstekend te winkelen. Rondom Picadilly Circus en Oxford Street kan je vrijwel elke designer vinden waar je naar op zoek bent.
Als je de drukke stad even wilt ontglippen, bezoek dan de sfeervolle wijk Covent Garden. Hier vind je namelijk gezellige boetiekjes, typische Engelse pubs en stijlvolle restaurants waarbij straatmuzikanten en artiesten voor een levendige sfeer zorgen.
Top 3 activiteiten in Londen
1Shakespeare's Globe
Leuk om te bezoeken wanneer je in Londen bent, is het theater Shakespeare's Globe. Ervaar hoe het was om in de tijd van Shakespeare te leven terwijl je naar een voorstelling kijkt in dit theater.
2Rode Dubbeldekker
In Londen zie je ze overal rijden; de rode dubbeldekkers. Laat je vervoeren in zo'n vintage bus en geniet aan het eind van de middag van een afternoon tea.
3Jack the Ripper & Sherlock Holmes Tour
Wil je meer te weten komen over de griezelige verhalen van Jack the Ripper of liever het pad van detective Sherlock Holmes inslaan, ga dan mee op deze tour.
Zie alle activiteiten
Wist je dat?
Londen uit twee historische steden bestaat die op een bepaald moment samen zijn gevoegd? Dit waren The City of London en The City of Westminster.
Het Londense metrosysteem het oudste ter wereld is? Het metrosysteem bestaat al sinds 1863. In die tijd reden de metro's nog op stoom.
Er ongeveer 4500 pubs zijn in Londen?
Boek vliegtickets naar LondenVind eenvoudig het goedkoopste vliegticket naar Londen. Wij vergelijken 1200+ vliegticket websites in één zoekopdracht.
vanaf
naar
LHR
Londen
okt 31
woensdag 2018
nov 10
zaterdag 2018
1 Reiziger - economy
zoeken
Vliegticket deals naar Londen ontvangen?De beste reisdeals naar Londen direct in je mailbox.
Share this guide
De prijs is per persoon en vanaf €