Reisgids / Madagascar

Reisgids

Madagascar

Madagaskar, een eiland vol schatten

MadagascarLemure, baobabs, regenwoud, stranden, woestijn, wandelen en duiken: Madagascar is een droombestemming voor natuur- en outdoorliefhebbers.

Madagaskar doet denken aan de gelijknamige animatiefilm; de beleving van het eiland met zijn rijke variatie aan dieren en planten is magisch te noemen. Het is niet voor niets dat Lonely Planet het eiland tot Top 10 Best Travel 2013 heeft gebombardeerd.
Madagaskar is het op drie na grootste eiland ter wereld en heeft veel te bieden: romantische stranden, een adembenemende natuur en een imposant dierenrijk, waarvan de lemuren (zwart-witte aapjes) het bekendste zijn. Alleen op Madagaskar kun je deze in het wild spotten.
Baobabs, regenwouden, stranden, woestijn en een prachtige onderwaterwereld: Madagaskar is een paradijs voor natuur- en outdoorliefhebbers.
De adembenemende natuur openbaart zich langs een centrale bergrug die dwars door Madagaskar loopt, waardoor het land een afwisselend landschap kent. In het noordelijke deel liggen de bergen met imponerende bebossingen. Het midden van het eiland bestaat uit een vulkanisch gedeelte met een grote diversiteit aan grotten, spelonken, kalkstenen en ondergrondse rivieren. Ten zuiden hiervan ligt een steppelandschap dat overvloeit in een woestijn en tropische regenwouden begroeien het oosten van het eiland. Madagaskar is een paradijs voor avonturiers, terwijl het eiland ook buitengewoon geschikt is om te ontspannen!
Top 3 activiteiten in Madagascar
1Bezichtig de magnifieke flora en fauna
Bezoek de vier nationale parken in het rijke regenwoud van Andasibe en aanschouw de natuurlijke rijkdom van Madagaskar.
2Jacuzzi midden in de natuur
In Parc National de Ranomafana zijn veel warmwaterbronnen te vinden. Geniet en ontspan op de puurste manier!
3Doe iets terug!
Bezoek Akany Avoko in Antananarivo, een thuisbasis voor 120 dakloze kinderen. Na een rondleiding kun je een (kleine) donatie doen. De glimlach van de kinderen is iets wat je eeuwig bij zal blijven.
Zie alle activiteiten
Wist je dat?
Madagaskar het op drie na grootste eiland van de wereld is? Het heeft een kustlijn van 4828 kilometer.
Bijna alle dieren en planten op Madagaskar nergens anders op de wereld te vinden zijn?
Madagaskar 's werelds grootste producent van vanille is?
Boek vliegtickets naar MadagascarVind eenvoudig het goedkoopste vliegticket naar Madagascar. Wij vergelijken 1200+ vliegticket websites in één zoekopdracht.
vanaf
naar
TNR
Antananarivo
okt 4
donderdag 2018
okt 14
zondag 2018
1 Reiziger - economy
zoeken
Vliegticket deals naar Madagascar ontvangen?De beste reisdeals naar Madagascar direct in je mailbox.
Share this guide
De prijs is per persoon en vanaf €