Reisgids / Quebec

Reisgids

Quebec

Quebec, genieten van het goede leven

QuebecZodra je Quebec verlaat word je meteen verrast door de ongerept groene natuur van Canada. Je bent dus nooit ver weg van de beschermde parken en majestueuze bergketens.

Quebec wordt vaak bestempeld als de stad van 'het goede leven', en dat is niet zonder reden. De stad heeft een erg bijzondere sfeer en biedt veel activiteiten en bezienswaardigheden. Vooral de diversiteit die de stad te bieden heeft maakt haar zo memorabel. Zo is Quebec statig en speels tegelijk, mede door haar rijke historische verleden dat op elke straathoek terug te vinden is. Een van de vele overblijfselen van dit verleden is de Franse taal, die door het merendeel van de bevolking wordt gesproken. Dit is tevens in het straatbeeld te zien: van franse straatbordjes tot menukaarten.
Quebec is de enige stad in Noord-Amerika die omringd is met een oude stadsmuur en verschillende stadspoorten. In de oude binnenstad wandel je door kronkelige straatjes, vind je 17eeuwse kerken en huizen, sierlijke stadsparken en talloze monumenten. Quebec staat bekend om het jaarlijkse wintercarnaval, een festival dat zich kan meten met de grootste carnavals ter wereld.
Een ongerepte groene enclave met oerbossen, bronzen kerktorens en pittoreske straten vol gezellige cafés.
Naast het feit dat een vliegticket naar Quebec je naar een zeer interessante stad brengt, is de omgeving ook zeker de moeite waard. De omgeving rond de stad is ongekend mooi met aan de ene kant een overvloed aan bergtoppen en skigebieden, terwijl de andere kant bestaat uit kusten, kliffen en ongerepte eilanden. Het walvisspotten in Quebec is adembenemend; de enorme walvissen zwemmen in de rivieren van de stad. Altijd al het machtige beeld willen zien van een uit het water springende walvis? Dit is één van de vele mogelijkheden in Quebec.
Top 3 activiteiten in Quebec
1Wandel met gids door Quebec City
Leer over de cultuur en geschiedenis van Quebec City. Deze prachtige stad heeft vele highlights. Ook leuk als je vanuit je cruise maar één dag Quebec city kan bezichtigen.
2Quebec City Shore Excursie
Vertrek in de haven en verken in 2 uur de prachtige kust van Oost-Canada.
3Halve dag naar Montmorency Watervallen en stad Ste-Anne-De-Beaupré
Bezoek de traditionele dorpjes en boerderijen van de Beaupre Kust. Onderweg maak je een stop bij de Montmorency Watervallen.
Zie alle activiteiten
Wist je dat?
Quebec de oudste stad van Canada is, en dat de binnenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat?
Het hotel 'Chateau Frontenac' 's werelds meest gefotografeerde hotel is?
Het kleinste huis van Noord-Amerika in Quebec staat? Het huis staat in 'Rue Donnaconna' en is slechts 3,7 meter hoog.
Boek vliegtickets naar QuebecVind eenvoudig het goedkoopste vliegticket naar Quebec. Wij vergelijken 1200+ vliegticket websites in één zoekopdracht.
vanaf
naar
YQB
Québec
nov 30
donderdag 2017
dec 10
zondag 2017
1 Reiziger - economy
zoeken
Vliegticket deals naar Quebec ontvangen?De beste reisdeals naar Quebec direct in je mailbox.
Share this guide