Reisgids / Rio de Janeiro

Reisgids

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, de stad met de mooiste baai ter wereld

Rio de JaneiroEen enorme metropool waar je alles kan vinden: van historisch erfgoed tot gezellige lokale barretjes en een heerlijk langgerekt strand.

Rio de Janeiro kan met recht 'Cidade Maravilhosa' of 'prachtige stad' worden genoemd. Gelegen aan de baai van Guanabara groeide deze plek al snel uit tot de handelsstad van Brazilië. Tegenwoordig is Rio de tweede stad van Brazilië en tevens het culturele centrum van het land.
Alles wat je zoekt in een wereldstad vind je in Rio. Zo kan je genieten van het tropische klimaat op één van de vele witte stranden zoals de wereldberoemde 'Copacabana' of 'Ipanema'. Daarnaast vind je ook de luxe die hoort bij een metropool, neem bijvoorbeeld één van de winkelstraten en restaurants van 'Leblon'. Ook qua cultuur heeft Rio de Janeiro erg veel te bieden, je vindt er bijvoorbeeld het wereldberoemde carnavalsfeest in de 'Sambadrome' of het standbeeld van 'Jezus de Verlosser' op de Corcovado berg, dat overigens behoort tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen.
I've been to Rio de Janeiro. I love the fun in the sun and the people.Barry White
Een vliegticket naar Rio de Janeiro brengt je niet alleen naar een Zuid-Amerikaanse wereldstad. Nabij Rio de Janeiro vind je ook veel prachtige natuur. Zo kan je bijvoorbeeld klimmen naar de top van de suikerbrood berg, en wordt dat beloont met een schitterend panoramabeeld van de stad. Ook de Amazone is om de hoek te vinden en is zeker een aanrader als je zo dicht in de buurt bent.
Voor muziek, dans en sfeer wordt in Rio de Janeiro alles aan de kant gelegd. De stad staat niet voor niets bekend om haar levendige carnavalsfeesten! Tijdens dit spektakel wordt alles uit de kast getrokken; van kleurrijke outfits met diamanten en veren tot grote trommels die het publiek opzwepen. Het is dan ook zeker een aanrader om een vliegticket naar Rio de Janeiro te boeken in deze periode. Er wordt uitbundig en intens geleefd. Daarnaast vind je er ontelbaar veel restaurants met feijoada en churasco als specialiteiten.
Top 3 activiteiten in Rio de Janeiro
1Christus de Verlosser standbeeld
Reis af naar de top van de Corcovado Berg en bezoek het wereldberoemde standbeeld van Jezus Christus.
2Fietsen door Rio
Fiets langs de bekende stranden van Ipanema en Leblon en vervolg je tocht langs de prachtige Rodrigo de Freitas Lagune.
3Tijuca Regenwoud
Verken het Tijuca regenwoud per jeep. Je wordt opgehaald bij je hotel in Rio.
Zie alle activiteiten
Wist je dat?
De inwoners van Rio de Janeiro ook wel Carioca'’s worden genoemd?
De oudste nog werkende elektrische tramlijn ter wereld door de wijk 'Santa Theresa' loopt?
Rio een echte fietsstad is met meer dan 46 km aan fietspaden langs de kust?
Boek vliegtickets naar Rio de JaneiroVind eenvoudig het goedkoopste vliegticket naar Rio de Janeiro. Wij vergelijken 1200+ vliegticket websites in één zoekopdracht.
vanaf
naar
GIG
Rio De Janeiro
jan 31
woensdag 2018
feb 10
zaterdag 2018
1 Reiziger - economy
zoeken
Vliegticket deals naar Rio de Janeiro ontvangen?De beste reisdeals naar Rio de Janeiro direct in je mailbox.
Share this guide