Reisgids / Rome

Reisgids

Rome

Rome, de eeuwige stad

RomeHet is niet voor niets dat Rome ook wel "een groot museum" wordt genoemd: op elke straathoek vind je wel iets uit vroegere tijden.

Rome is de grootste en tevens hoofdstad van Italië. De geschiedenis van deze stad strekt zich uit over meer dan 2750 jaar sinds de legendarische oprichting in 753 v. Christus. Het is een van de oudste steden in Europa en de geboorteplaats van de westerse beschaving. Zo bezit het al lange tijd de zetel van de paus en is het de hoofdstad geweest van het Romeinse Koninkrijk.
Vele historische gebouwen zijn bewaard gebleven en nog steeds te bezichtigen. Zoals 'Il Colosseo' (het Colosseum), een enorme arena waar vroeger tienduizenden mensen op af kwamen om de gevechten tussen gladiatoren, gevangenen en wilde dieren te aanschouwen. Of het Pantheon, een schitterende tempel die gebouwd werd voor de 12 belangrijkste klassieke goden. Het Forum Romanum, de Sint-Pietersbasiliek, de Trevifontein en het Monument van Victor Emanuel II behoren daarnaast tot de prachtige bezienswaardigheden. Niet voor niets staat de binnenstad van Rome op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
I just love Rome. It really does cast a spell on you.Alec Baldwin
Italië is een paradijs voor liefhebbers van eten en drinken. Op de prachtige pleinen en straatjes van Rome vind je de beste pizzeria's, trattoria's, restaurants en gelaterias. Tot in de late uurtjes kun je hier heerlijk buiten zitten en genieten van de Italiaanse keuken, wijnen en klimaat. Om jezelf de volgende ochtend weer te verwennen met een heerlijke Italiaanse koffie.
Top 3 activiteiten in Rome
1Colosseum en tour door het Rome van vroeger
Het is altijd handig om van te voren kaartjes te kopen voor het Colosseum, gezien de lange rijen ter plaatsen. Geniet van een uitzicht vanaf het Capitool en al het andere moois wat Rome te bieden heeft.
2Segway tour
Geniet van de gebouwen in Rome door middel van een Segway Tour.
3Vaticaan museum
Als je ter plekke een kaartje voor het Vaticaan wilt kopen sta je uren in de rij. Doe dit dus van te voren! De Sixtijnse Kapel is iets wat je in je leven moet hebben gezien.
Zie alle activiteiten
Wist je dat?
Vaticaanstad de kleinste onafhankelijke staat ter wereld is?
Er dagelijks voor ongeveer 3000 euro aan munten in de Trevifontein wordt gegooid. De munten worden er ’'s nachts uitgehaald en gebruikt om een supermarkt voor de armere bewoners te bekostigen?
Rome sinds 300 voor Christus al herenkappers heeft?
Boek vliegtickets naar RomeVind eenvoudig het goedkoopste vliegticket naar Rome. Wij vergelijken 1200+ vliegticket websites in één zoekopdracht.
vanaf
naar
FCO
Rome
okt 31
woensdag 2018
nov 10
zaterdag 2018
1 Reiziger - economy
zoeken
Vliegticket deals naar Rome ontvangen?De beste reisdeals naar Rome direct in je mailbox.
Share this guide
De prijs is per persoon en vanaf €