Reisgids / Sydney

Reisgids

Sydney

Sydney, de beroemdste stad van Australië

SydneyDag en nacht is deze stad spectaculair om te zien. Of je nu kiest voor een luie dag op het strand of een actieve dag in de Blue Mountains, Sydney heeft voor ieder wat wils!

Sydney is de grootste en oudste stad van Australië, maar niet, zoals veel mensen denken, de hoofdstad van Australië. Vanuit het vliegtuig zie je al gelijk wat Sydney zo bijzonder maakt, de 'Harbour Bridge', het 'Sydney Opera House' en de prachtige haven met schitterend blauw water. Sydney heeft een jaloers makende reputatie als één van de mooiste en meest leefbare steden ter wereld. Boordevol geschiedenis, natuur en cultuur. De stad is omringt door het bekendste strand van Australië en de 'Blue Mountains' die net als het 'Sydney Opera House' op de werelderfgoedlijst staan.
Het wereldberoemde 'Sydney Opera House' is de parel van Sydney en biedt podium aan meer dan 2000 opera's, dansoptredens en andere voorstellingen per jaar. Ooit gebouwd door Jorn Utzon, de winnaar van een internationale architectuurwedstrijd. De legende gaat dat hij het ontwerp zonder meetlat of rekenmachine in één keer vanuit de hand heeft getekend.
God bless America, God save the Queen. God defend New Zealand and thank Christ for Australia.Russel Crowe
De stad heeft een subtropisch klimaat waardoor de zomers een gemiddelde temperatuur van 25 graden hebben en het in de winter gemiddeld 16 graden is. De stad beschikt over maar liefst 70 stranden met als beroemdste 'Bondi Beach', bekend van het spierwitte zand en de geweldige golven om te surfen. Deze moderne multiculturele stad, met vele bezienswaardigheden, fantastische uitgaansgelegenheden en een relaxte surfsfeer zorgt ervoor dat het voor iedere bezoeker iets moois te bieden heeft.
Top 3 activiteiten in Sydney
1Bezoek 'Bondi Beach'
Bondi Beach is een wereldberoemd strand dat zelfs zijn eigen tv-serie heeft. Zoal in de serie te zien is kun je hier prima zonnen en surfen. Neem een kijkje op het strand en misschien kom je zelfs op tv!
2Bezoek de symbolen van Sydney
De twee bekendste toeristische trekpleisters van de stad. Rij langs het Sydney Opera House en de Harbour Bridge.
3Sea Life Aquarium
Het Sea Life Sydney Aquarium is één van de grootste in de wereld. Loop langs de 14 thema's van het aquarium, zoals de ontdekkings rockpool, tropische baai en schipwrak.
Zie alle activiteiten
Wist je dat?
Engels niet de enige hoofdtaal is in Sydney? Ook Chinees en Arabisch wordt door veel mensen in Sydney gesproken.
De Sydney 'Harbour Bridge', geopend in 1932, nog steeds 's werelds grootste boogbrug is? Deze brug heeft een hoogte van 134 meter en een lengte van 1149 meter.
De bouw van het 'Sydney Opera House' uiteindelijk bijna 15 keer zoveel kostte als gepland? De geschatte kosten waren 7 miljoen AUD, de uiteindelijke kosten waren 102 miljoen AUD.
Boek vliegtickets naar SydneyVind eenvoudig het goedkoopste vliegticket naar Sydney. Wij vergelijken 1200+ vliegticket websites in één zoekopdracht.
vanaf
naar
SYD
Sydney
okt 4
donderdag 2018
okt 14
zondag 2018
1 Reiziger - economy
zoeken
Vliegticket deals naar Sydney ontvangen?De beste reisdeals naar Sydney direct in je mailbox.
Share this guide
De prijs is per persoon en vanaf €