Reisgids / Tokyo

Reisgids

Tokyo

Tokyo, stad van de Keizer

TokyoDe "Oostelijke hoofdstad" is een geweldige combinatie van historie en moderniteit. Ga terug in de tijd wanneer je door de historische wijk "Shinjuku" loopt.

De naam “Tokyo” betekent letterlijk “hoofdstad van het oosten”. De stad kreeg zijn naam van de keizer Meiji, die in 1868 verhuisde van Kyoto naar Edo, het huidige Tokyo. Hij bouwde zijn paleis op de plek waar vroeger het kasteel van de Shōgun stond. De Shōgun had in het verleden de absolute macht, daar hij de hoogste legerleider was en het Japanse volk beschermde tegen barbaren.
Dat deze korte introductie van Tokyo enkel uit stukjes geschiedenis bestaat is niet vreemd. Tokyo is een stad bij uitstek dat is rijk aan historie en cultuur. Heden en verleden lopen door elkaar heen en zijn nauw met elkaar verbonden: van moderne architectuur tot oeroude gebouwen en musea, Tokyo heeft het allemaal! Bedenk daar nog bij dat er aan één stuk door wordt gebouwd en binnen de agglomeratie zo’n 35 miljoen(!) mensen wonen. Je kunt je voorstellen dat Tokyo een zeer bruisende stad is.
Look at London or Paris: they're both filthy. You don't get that in Tokyo. The proud residents look after their city. Tadao Ando
De stad biedt met name een overvloed aan eten –en dan niet enkel in sushi! Tokyo herbergt namelijk een kleine 300 restaurants met een of meerdere Michelinsterren. Daarnaast is er een waanzinnig aanbod aan versmarkten en kleine eenmanszaakjes met lekkere hapjes. Ook de liefhebbers van een bruisend nachtleven komen zonder twijfel aan hun trekken in de Japanse hoofdstad. Karaokebars, shotjesbars, discotheken en noem het allemaal maar op; je zal hoe dan ook niet omkomen van de dorst. Om een lang verhaal kort te maken: Tokyo is een stad die je gezien moet hebben! Niet in de laatste plaats omdat het misschien wel de mooiste lelijke stad is ter wereld. Benieuwd naar wat wij hiermee bedoelen? Ontdek het nu zelf!
Top 3 activiteiten in Tokyo
1Tokyo Disneyland
Zeven thema's binnen het park maakt Tokyo Disneyland leuk voor jong en oud.
2Dagje weg uit de stad
Bezoek het schitterende Nikko National Park en Edo Wonderland, een historisch thema park waar het Japan van 1600-1800 is nagebouwd.
3Japanse eet-tour
Loop 's avonds als een local door de straten van Japan en proef de heerlijkste traditioneel Japanse gerechten.
Zie alle activiteiten
Wist je dat?
Tokyo pas sinds 1867 Tokyo heet? Voorheen heette de stad 'Edo'.
Tokyo in het bezit is van vele wereldrecords? Ze hebben het in Tokyo voor elkaar gekregen om 21 vrouwen in een Mini Cooper te krijgen. Welke stad wil dat record nou niet op zijn naam hebben?
Het duurste restaurant ter wereld in Tokyo staat? Dit restaurant heet Aragawa en is gespecialiseerd in steaks. Een biefstuk kost hier ten minste 35.000 YEN per persoon, dat is omgerekend bijna 300 euro.
Boek vliegtickets naar TokyoVind eenvoudig het goedkoopste vliegticket naar Tokyo. Wij vergelijken 1200+ vliegticket websites in één zoekopdracht.
vanaf
naar
NRT
Tokio
jun 4
maandag 2018
jun 14
donderdag 2018
1 Reiziger - economy
zoeken
Vliegticket deals naar Tokyo ontvangen?De beste reisdeals naar Tokyo direct in je mailbox.
Share this guide